Comunicat de la candidatura «Una Nova Esquerra Unida per a un Nou País Valencià»

Una nova EUPV per a un nou País Valencià·domingo, 24 de septiembre de 2017
Des de la candidatura “Una Nova Esquerra Unida” ens adrecem a la militància d’Esquerra Unida per a manifestar la nostra posició davant els darrers fets apareguts en premsa al voltant dels comptes del grup de la Diputació d’Alacant i el pagament indegut d’un viatge a l’actual coordinador d’Esquerra Unida del País Valencià amb fons públics.
Com a candidatura encara existent, degut a la manca de voluntat de l’actual direcció per a integrar al 49% de l’organització a l’Executiva d’EUPV, i legítimament presentada a l’Assemblea de Esquerra Unida celebrada a Paterna en 2016, volem fer pública la nostra posició política:
1) Les informacions que han transcendit al llarg d’esta setmana respecte a les despeses del Grup en la Diputació d’Alacant pagant un viatge a Cuba al coordinador de la nostra organització, David Rodríguez, són molt greus i intolerables.
2) Demanem la convocatòria urgent d’un Consell Polític Nacional on la Diputada Provincial d’Alacant, Raquel Pérez, done explicacions i pose a disposició de la militància els comptes anuals, inclosa la factura del viatge abans citat.
3) Les declaracions fetes per la direcció en comunicat a la militància, així com l’entrevista donada pel coordinador a Cubainformación confirmen que el viatge va tindre lloc amb fons públics, es a dir, de forma indeguda. Es per això que demanarem les dimissions de la diputada Raquel Pérez i el coordinador David Rodríguez.
4) Defensem la solidaritat entre pobles, així com la revolució cubana i a les associacions que treballen per aquesta causa. I per això pensem que un viatge pagat indegudament perjudica a aquesta causa.
5) A més volem posar de manifest la manca de transparència del grup de la Diputació d’Alacant, que no ha presentat els comptes davant la Diputació, constituint aquesta actitud la línia contrària al que sempre hem defensat i hem fet des d’Esquerra Unida.
6) Tanmateix, volem donar tot el nostre recolzament al company Paco Agulló que ha patit un greu cas de presumpte assetjament laboral com a treballador per part de l’abans esmentada diputada provincial, Raquel Pérez.
7) EUPV s’ha caracteritzat per la lluita contra la corrupció i la defensa de l’ètica a la política, per això continuarem treballant perquè la transparència, la participació i la integració tornen a ésser una senya d’identitat a la nostra organització. Animem a tota la militància que no se sent identificada en les pràctiques de l’actual direcció a continuar treballant per a construir una nova EUPV per a un nou País Valencià.
Publicado en Colectivo IU Torrevieja, EUPV.